Sjeldent fin eiendom innerst i Viksefjorden med hytte, naust, sandstrand, båtstø på steinbrygge og to uthus.

Tittelsnesvegen 454

Primærrom 45 m²
Bruksareal 45 m²
Tomt 5111,00 m²
Boligtype Hytte
Eierform Fast
Soverom 1
Byggeår 1927
Prisantydning kr 2 490 000

Beskrivelse/detaljer

- Eiendommen har 4 bygninger. Hytte med soverom, to stuer, kjøkken, gang og bod, naust på 35 kvm. BTA, utebod og uthus. Uteboda står mot naboeiendommen 75/35 og er til hagemøbler og traktorplenklipper. Uthuset står ved hytta og brukes til lager for verktøy og redskaper. Primitivt toalett her. Naustet ligger i en bukt med langgrunne til Viksefjorden. Det er en nydelig sandstrand innerst som ligger på denne eiendommen og naboeiendommen. - Per i dag går man til båtstø på bryggeplassen litt på oppsiden av naustet og rundt en knaus. På bryggeplassen har eierne hatt blåse og båtfeste i alle år og også hatt større båter liggende ute på dypet med feste i blåse. - Hytta må betraktes som et totalrenoveringsobjekt. Det er ikke innlagt vann/avløp.

Innhold / standard

Hytte: Inngang til gang med heltre gulv, tapetserte vegger og trapp ned til kjelleretasjen. Ett soverom med lav takhøyde, to senger, heltre gulv og tapetserte vegger. Inngår ikke i målbart areal pga lav takhøyde på ca. 1,8m. Fin stue med køyseng med to sengeplasser i det ene hjørnet, heltre gulv, panelovn og peisovn. I stua får man virkelig nyte utsikten til den nydelige eiendommen og dens vakre omgivelser. Det er ett stort nyere vindu mot sjøutsikten, ett nytt sidevindu og ett nytt vindu og ett eldre vindu mot hagen mot og ett lite vindu med enkle glass. Kjeller: Trappegang med litt kjøkkeninnredning/kjøkkenskap. Trapp opp til hovedetasjen. Belegg på gulv, panelte vegger og innlagt belysning. Utgang til terrasseplatting og hage. Koselig stue med to nye vinduer og flott utsikt ut i hagen. Det er malt panel på vegger, belegg på gulv og vedovn. Lite kjellerrom med utvendig inngang. Fungerer som lagerrom. Her er det lav takhøyde. Naust 35 kvm. BTA og brygge: Naustet har loft med vindu i møne. Naustrommet har støpt gulv, doble dører i front samt sidedørsinngang. Stålplater på tak. Per i dag går man til bryggeplassen litt på oppsiden av naustet og rundt en knaus. På bryggeplassen har eierne hatt blåse og båtfeste i alle år og også hatt større båter liggende ute på dypet med feste i blåse. Blåsene er nå enten bortblåst eller ligger eventuelt kanskje under vann. Hytta må betraktes som et totalrenoveringsobjekt. Det er ikke innlagt vann/avløp. Eldre skrusikringer i hytta. Takstmannen skriver i konklusjonen på vedlagt tilstandsrapport: "Hytten bærer preg av naturlig elde og slitasje. Tilstand av hytten tilsier at den har passert forventet levetid og total renovering må forventes. Naust ligger noe lavt i terreng og det går vann inn i naust ved høyvann. Alle bygg på eiendommen bør det generelt forvente trenger vedlikehold".

Beliggenhet

Eiendommen ligger til Viksefjorden med lett tilgang til havet. Ved grensa mellom Sveio og Haugesund og mellom Rogaland og Vestland.

Adkomst

Ved visning kan man parkere på den offentlig parkeringsplassen ved Halseidvegen og krysse veien ved parkeringsplassen til eiendommen. Her går det en sti ned til hytta.

Parkeringsforhold

Se "Tomt".

Oppvarming

Vedovn i kjellerstue og peisovn i stue. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Diverse

Det er ikke odel på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen. Tinglysing: - Det er tinglyst gjerdeplikt på parsellen. - Det er tinglyst veirett til brygge langs fellesvei. - 1923/900135-1/49 07.05.1923 er opprinnelig skjøte til eiendommen. Dette får ikke megler tak i, men kan finnes i riksarkivet. I følge selger er det en gammel vannrett til elva i grensa mellom Rogaland og Hordaland grensa mellom Haugesund og Sveio. Det kan også finnes flere retter der. Megler har dog funnet tinglyst beiterett, kobeite (kubeite) og muldrett. Tinglyst 02.06.1954. - Naboeiendommen bnr 35 har i dag tinglyst en veirett langs stien og til sin eiendom. Denne skal i forbindelse med salget erstattes med en tinglysing av veirett helt ytterst i eiendommens sør/østlige hjørne. Endringen vil være positiv for eiendommen som selges og for naboen som megler har snakket med om dette (slekt av selger). Bruksnummer 35 har også tinglyst gangrett og bruk av båtstø på steinbrygga ytterst, men har i ettertid etablert egen brygge som viser godt på bildene og bruker ikke steinbrygga lengre. Hovedbruket har også tinglyst rett til gangvei til steinbrygga, men har ikke benyttet retten på mange år i følge selger. Hovedbruket eier og har rett til båtstø på brygga. Eiendommen som selges har rett til båtstø på steinbrygga. Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

Omkostninger

2,5% dokumentavgift kr 62 250
Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon kr 585
Tinglysning skjøte kr 585
Total kr 63 420

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.


Oppdragsansvarlig

  • Megler Vidar Opheim
  • Tittel Megler
  • E-post vidar@em-a.no
  • Mobil +4792662816

Del dette