RISØY: Eldre bolig med stor nausttomt like ovenfor Indre kai - sjelden mulighet!

Sundgata 159

Primærrom 150 m²
Bruksareal 156 m²
Tomt 336 m²
Boligtype Enebolig
Eierform Fast
Soverom 6
Byggeår 1900
Prisantydning kr 2 990 000

Beskrivelse/detaljer

- Bolig og nausttomt med egne bruksnummer selges samlet. - Hybel i kjelleren med 2 soverom, stue, kjøkken, bad/vaskerom, wc. 1. etg. og loft består av stue, kjøkken, bad og 4 soverom. - Uthus på 16 kvm bra. - Attraktiv eiendom med strandlinje med nausttomt og kai til Smedasundet. Ellers er det kjekk og lun bakgård med gode solforhold og fin utsikt over Smedasundet samt indre kai. - Boligtomta er 236 kvm. Nausttomta er 100 kvm med 7,32 m bredde.

Innhold / standard

Felles inngang til gang i kjelleretasjen med trapp opp til hovedetasjen og kott under trappa. Kjellerhybel: Gang, kjøkken med vifte på vegg, soverom1 med garderobeskap, stue (benyttes som et 7. soverom per i dag), bad/vaskerom med dusjkabinett, servant og vifte på vegg, soverom2 med garderobeskap og wc. 1. etg.: Gang, stue med Jøtul vedovn, eldre kjøkken med heltre innredning og panelovn, soverom3 med garderobeskap, bad med dusjkabinett, toalett, opplegg for vaskemaskin og reflektorovn på vegg. Loft: Gang med fastmonterte skaper, soverom4 med garderobeskap, innebygde skaper og nyere vindu, soverom5 med garderobeskap og soverom6 med tilhørende garderoberom, innebygde skaper og kott. Boligen holder eldre enkel standard med en blanding av belegg, tepper og laminat på gulv. Eldre tapeter på vegger. Oppussing/renovering må påregnes. Uthus: Bygget er oppført i betong og er oppdelt i tre rom. 16 kvm bruksareal. - Felles strømmåler og elektrisk skap med automatsikringer. El anlegg ble i følge forrige eier kontrollert og godkjent av Haugaland Kraft i 2010. Etter det har nåværende eier hatt Frøyland Elektro til å gå over anlegget i forbindelse med overtagelsen i februar 2012.

Beliggenhet

Meget sentral beliggehet på Risøy med kort gangavstand til Indre kai og Haugesund sentrum. Mange vil si at det er langs indre kai og Smedasundet at det meste skjer i Haugesund. Det er et yrende liv om sommeren i Smedasundet. August måned preger byen med mange storslåtte festivaler og et fantastisk folkeliv. Under den kjente jazz-festivalen Sildajazzen på Indre Kai er det ekstra mye båtliv i smedasundet hele uka i begynnelsen av august. Generelt er det mye båtliv i Smedasundet hele året og tomta ligger med utsikt til det meste som skjer. Noen av Norges største leverandører av fiske- og/eller båtutstyr ligger omtrent tvers ovenfor tomta med eksempler som Baardsen og Kyvvik & Co. Rundt april måned arrangeres Haugesund Båtmesse hvor det også i år sammen med Storesund Båtforening ble arrangert båtmesse med både lokale og nasjonale utstillere, med gode foredrag rettet mot båt og båtliv. Det er langs Smedasundet det skjer, og Rica Maritim Hotel er senteret for aktivitetene. En har utsikt til Rica Maritim fra tomta og messen er bare en kort spasertur unna.

Adkomst

Fra sentrum i Haugesund kjører en over broen i Skippergata til Risøy. Ta en 180 graders sving til høyre like over broen inn i fjellgata. Følg veien til endes og ta så til venstre inn i Sundgata. Følg veien et stykke bortover Når en har Sundgata 159 på høyre side kan en parkere i gata og gå inn i bakgården og videre ned til sjøhustomta med adresse Strandlinjen 29 som ligger på nedsiden av Sundgata 159.

Parkeringsforhold

Parkering i gata inntil boligen.

Oppvarming

Vedovn i stua. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Diverse

- Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. - Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. - Det er inntegnet en kjellerhybel på opprinnelige tegninger fra 1899 som kommunen har kopi av. I følge selger har kommunen uttalt at de vil godkjenne eneboligen som tomannsbolig dersom de får inn tegninger på de to øverste etasjene. Dette er aldri blitt gjort/forsøkt. I tillegg er det på opprinnelige tegninger fra 1899 inntegnet et butikklokale i deler av kjelleren. Planløsningen avviker noe fra opprinnelige tegninger siden butikklokalet ikke lengre eksisterer. Kommunen har vært på tilsyn og registrert huset som bolig. - Oppgitte arealer hentet fra boligsalgsrapport utarbeidet av takstmann Jan Willy Fjetland datert 23.08.2011. Denne er ikke vedlagt pga rapportens alder. - Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen. - Det er registrert SEFRAK- minne på eiendommen da den er bygget/registrert før 1900.

Omkostninger

Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon kr 525
Tinglysning skjøte kr 525
Attestasjonsgebyr kr 172
Total kr 1 222

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.


Oppdragsansvarlig

  • Megler Vidar Opheim
  • Tittel Megler
  • E-post vidar@em-a.no
  • Mobil +4792662816

Del dette